• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zaklon od neba
    Zaklon od nebaZaklon od neba

    Zaklon od neba

    OPIS KNJIGE:

    Port i Kit su u braku koji ih nikako ne ispunjava. Port je suviše opsednut svojim egzistencijalnim problemima i životnim splinom, a brak im je otuđen, hladan i bez seksualnih odnosa. Tunner, njihov prijatelj, klasični je američki turista i zajedno dolaze u afričku pustinju u nadi da će tamo, pod golim, vrelim nebom naći rešenje za svoje probleme. Klasik po kojem je snimljen poznati film "Čaj u pustinji" sa Džonom Malkovičem, ostaviće i vas bez daha

    ***

    Sadržaj:
    11 Knjiga prva
    Čaj u Sahari
    111 Knjiga druga
    Oštri rub Zemlje
    197 Knjiga treća
    Nebo
    235 Rječnik manje poznatih izraza

    ***

    PROBUDIO SE, OTVORIO OČI.

    Prostorija mu nije značila ništa; bio je preduboko uronjen u nebivanje iz kojeg je upravo došao. Nije imao ni energije ni želje da točno odredi svoj položaj u prostoru i vremenu. Bio je negdje, vratio se preko nepreglednih područja niotkuda; bila je tu sigurnost u postojanje jedne beskrajne tuge u srži njegove svijesti, ali tuga ga je umirivala, jer je jedina bila poznata. Nije trebao drugu utjehu. U potpunoj udobnosti, potpuno opušten, nekom je vrijeme savršeno mirno ležao, a onda utonuo u lagani kratki san, kakav zna uslijediti nakon dugog i dubokog. Iznenada je opet otvorio oči i pogledao na ručni sat. Bio je to samo refleksni pokret, jer kada je vidio koliko je sati, to ga je samo zbunilo. Uspravio se u sjedeći položaj, pogledao po kičastoj sobi, stavio ruku na čelo i uz duboki uzdah opet se ispružio. No sad je bio budan; nakon nekoliko sekundi znao je gdje je, znao je da je kasno poslijepodne i da je spavao od ručka.

    Čuo je kako u susjednoj sobi njegova žena u natikačama hoda po glatkom popločenom podu, i sada je u tom zvuku našao utjehu, jer dosegnuo je drugu razinu svjesnosti, gdje puka sigurnost u činjenicu da je živ nije bila dovoljna. Ali kako je teško bilo prihvatiti tu usku prostoriju visokog stropa, s potkrovnim gredama, goleme apatične šare šablonom prenesene na zidove u ravnodušno odabranim bojama, zatvoreni prozor od crvenog i narančastog stakla. Zijevnuo je: u sobi nije bilo zraka. Poslije će sići s visokoga kreveta, otvoriti prozor i u tom trenutku sjetit će se što je sanjao. Jer iako se sada nije mogao sjetiti nijednog detalja, znao je da je sanjao. S druge strane prozora bit će zrak, krovovi, grad, more. Večernji povjetarac osvježit će mu lice dok bude stajao i gledao, i u tom
    trenutku san će mu doći. Sada je samo mogao onako ležati i polako disati, gotovo spreman opet zaspati, paraliziran u zagušljivoj sobi, ne čekajući sumrak, nego mirujući dok on sam ne dođe.

    ***

    Više detalja

    Br.strana: 236

    Povez: mek

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: VBZ

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533046730

    Dostupnost: Trenutno na lageru.
    Šifra: 54835
    Cena: 2.906 rsd
    stara cena: 3.633 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 236

    Povez: mek

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: VBZ

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533046730

    Dostupnost: Trenutno na lageru.
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.