• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zimski mir sa vilom Božicom
    Zimski mir sa vilom Božicom

    Zimski mir sa vilom Božicom

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača:

    Zimski mir sa vilom Božicom, druga je knjiga iz edicije Čarobno selo, čija je autorka višestruko nagrađivana srpska učiteljica i zvanično jedna od najboljih nastavnika sveta.

    Ovo je knjiga kratke proze u kojoj nam pisac na bajkovit način oslikava selo i njegove stanovnike tokom zime. Sve priče su obojene nežnošću, ljubavlju i dobrotom uz naglašavanje moralnih i porodičnih vrednosti. Namera pisca je da čitaoce na drugačiji način upozna sa vrlinama i da ih inspiriše i motiviše da shvate značaj zdravlja, da razumeju potrebu očuvanja mira, da nauče da vrednuju dobrotu i veru, ali i da umeju razlikovati prošlost od sadašnjosti, a sadašnjost od budućnosti.

    Kroz celu knjigu provejava želja autorke, da se selo i priroda stave u centar pažnje interesovanja najmlađe čitalačke publike i da se deci koja žive na selu da vetar u leđa. Roditi se i živeti na selu sama je privilegija, ali toga deca na selu nažalost nisu svesna, već selo doživljavaju kao neki vid kazne. Kroz ovu ediciju se selo i priroda približavaju deci iz grada, ohrabruju se da i ona požele da jedan deo svog detinjstva provedu u selu i na taj način dožive avanture kroz koje se raste, sazreva i uči.

    Mesto dešavanja radnje ove knjige je Luka godišnjih doba. To mesto zaista postoji u jednom skrivenom komadiću Srbije. Čudesno je i skroz drugačije od svih sela! Glavni junaci Vera i Sava su đaci vile Božice koja je sinonim za učiteljicu, ali ne bilo koju. Onu koja ume da motiviše i inspiriše, koja razume i ono neizrečeno i koja bdi nad svojim đacima sa pristojne udaljenosti. Vera i Sava čitaocima otkrivaju svoje maštovitastične avanture pune čarobnastičnih doživljaja, poput putovanja po domovini i svetu, ali i iskustvenog učenja na tavanu, u antikvarnici, biblioteci, zanatskoj radionici ili pod otvorenim nebom.

    Sve te avanture dešavaju se tokom zime na selu, za vreme vladavine vile Božice i trajanja Zimskog mira. Zimski mir je dom vile Božice i zimskog godišnjeg doba. Nakon Jesenje gozbe, ovo je druga četvrtina Luke godišnjih doba, a preostale dve upoznaćete u naredne dve knjige."

    Više detalja

    Br.strana: 87

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Kreativa

    ISBN: 9788682126010

    Šifra: 212496
    Cena: 2.640 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 87

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Kreativa

    ISBN: 9788682126010

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.