• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zrno istine
    Zrno istine

    Zrno istine

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača:

    ’’Zrno istine’’ drugi je dio iznimno uspješne kriminalističke trilogije Zygmunta Miłoszewskog s osebujnim državnim tužiteljem Teodorom Szackim kao glavnim junakom. Nakon što je uspješno riješio slučaj poduzetnika ubijenog u starom varšavskom samostanu, ali i doživio bračni brodolom, tužitelj seli u slikoviti povijesni provincijski grad Sandomierz sa željom da u novoj sredini iznova slijepi krhotine života koji mu se raspao. Dočekuje ga neprijateljski zid šutnje, ali i ubojstvo omiljene lokalne javne djelatnice koje zbog mjesta zločina i oruđa kojim je počinjeno izaziva golemo zanimanje javnosti. Sinagoga i poseban nož kojim se služe obredni koljači oživljavaju stare legende i krivnje, otvaraju jedva zaraslu ranu krivnje zbog prošlostoljetnog, ali i današnjeg poljskog antisemitizma. Usred sveopće histerije, vrtloga zagonetki i laži, Szacki traži zrno istine i okrutnoga zločinca…

    Roman ’’Zrno istine’’, nastavak ’’Upletenih’’ (hrvatski prijevod objavljen u Edicijama Božičević), preveden je na engleski (izdanja u Velikoj Britaniji i SAD-u 2012.), njemački, francuski, talijanski, španjolski i niz drugih jezika, a cijenjeni poljski redatelj Borys Lankosz upravo završava postprodukciju filma snimljenog po njegovim motivima. Roman je u velikoj i oštroj konkurenciji proglašen najboljim poljskim kriminalističkim romanom u 2011. godini. (Nagrada Velikoga kalibra).

    Miłoszewski trilogiju o Szackom završava nedavno obavljenim romanom ’’Gnjev’’ u kojemu Szacki rješava slučaj starog kostura pronađenog za građevinskih radova na ruševinama njemačkog bunkera iz prošloga rata. Ugledni tjednik ’’Publishers Weekly’’, koji je laskavo ocijenio sva tri dijela trilogije, žali zbog autorove odluke da se rastane od svoga junaka i prognozira da će čitatelji zahtijevati nastavak priče o poljskom tužitelju. Trilogija je do danas prodana u više od milijun primjeraka u Poljskoj. Nagrađena je prestižnom poljskom nagradom ’’Paszport Politiky’’ za 2014. godinu u kategoriji književnosti.

    Kao posebnu vrijednost ovog Miłoszewskijevog romana valja istaknuti sveobuhvatni uvid koji nudi u suvremeno poljsko društvo, gdje hrvatskog čitatelja čekaju nemala iznenađenja, i vrlo mu bliske dvojbe i stranputice.

    Više detalja

    Br.strana: 400

    Povez: Meki povez sa klapnama

    God.izdanja: 2016.

    Izdavač: Edicije Božičević d.o.o.

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978-953-7953-59-1

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 162539
    Cena: 3.964 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 400

    Povez: Meki povez sa klapnama

    God.izdanja: 2016.

    Izdavač: Edicije Božičević d.o.o.

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978-953-7953-59-1

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.