• Srbija
 • English
 • +381 (0)11 3463 072
 • +381 (0)60 3463 072
 • Božidar Kljajević

  Božidar Kljajević


  Književnik Božidar Kljajević rođen je u Kosanici kod Pljevalja, uoči Božića, 6. januara 1953. godine, pa mu i ime dadoše po najlepšem srpskom prazniku. Daleka starina njegovih srpskih predaka je iz stare i slavne Hercegovine. U Nikšiću je odrastao i završio školovanje, od osnovne škole do Više pedagoške akademije. Postao je nastavnik istorije i geografije u leto 1975. godine. Radeći u struci i usavršavajući se, bavio se starim srpskim istoričarima i zabranjenim temama u srpskoj istoriografiji, kao i poreklom srpskih porodica po radovima akademika dr Jovana Cvijića i njegovih brojnih sledbenika. Radio je u struci u valjevskom kraju, zatim u Beogrdu i Zemunu. Zbog neprijatnog artritisa, godine 2000. otišao je u infalidsku penziju, sa 25 godina staža. Ali nije napustio svoja istraživanja, nego im je, naprotiv, posvetio svo svoje slobodno vreme.

   

   

  Objavio je dvanaest knjiga. Član je Udruženja književnika Srbije od 2009. godine. Svoje aktivnosti uspešno obavlja i u književnom klubu „Ivo Andrić” u Zemunu, član je Društva srpskih domaćina i Udruženja „Ćirilica“  Ima porodicu, suprugu i dva sina, koji su uspešno završili fakultete. 

  Naslovi autora (20):
  KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
  Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.