• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Poreklo porodica u užičkom kraju (rađeno po Ljubomira Mićića i LJube Pavlovića)
    Poreklo porodica u užičkom kraju (rađeno po Ljubomira Mićića i LJube Pavlovića)Poreklo porodica u užičkom kraju (rađeno po Ljubomira Mićića i LJube Pavlovića)

    Poreklo porodica u užičkom kraju (rađeno po Ljubomira Mićića i LJube Pavlovića)

    OPIS KNJIGE:

    Ова књига писана је на темељима објављених књига Златибор од Љубомира Мићића од 1925. године, необјављеним забелешкама из рукописа Љубе Павловића о Старовлашким сели из 1924. године и бројним књигама које су појединци објавили о селима Златибора и околине. Као историчар и географ заинтересован и заљубљен у Цвијићев рад наставио сам користећи остале његове истраживаче који су објављивали остале области Српства да дам значајан допринос на допуни и бољем сазнању порекла породица Златиборског краја. У том свом раду покушао сам да будем што објективнији и конкретнији. Дао сам себи задатак да одређену констатацију и допуну треба поткрепити адекватним аргументима које у свако доба треба предочити заинтересованим породицама и појединцима о свом пореклу. Истина о пореклу мора да има чврсте аргументе, најчешће поткрепљене са најмање три чврста документа који себе потврђују у истини о постојању. Увек се ишло стопу по стопу, од села до села, од области до области, бројним консултацијама, проверама на терену и другим значајним аргументима. Било је тренутака када се застајало на дато место, па се настављало понекад после читаве деценије или више времена, било је одбацивања аргумената због недостатка литературе за одређене тврдње, или такозваних „танких,, аргумената које су појединци покушавали да провуку са мало труда и да себе урачунају у истраживаче.

    Време када сам почео са овим значајним истраживањима које је било проширено и на истраживањима старе српске историје није ми нимало ишло на руку, прво због идеологије која је постојала у Држави и владајућој Партији, врло често је пропраћена подсмехивању, а онда и национализму којим би била пропраћена ваша личност, као обавезан метод застра- шивања, уз лепљење разних етикета. Други значајан проблем бављења овим истраживањима је био и непознавање Цвијићевих истраживања и на- мера од стране тадашњих житеља, чак и историчара и географа. Веома су ретки били људи који би вас срдачно похвалили на том своме раду, а бројни су били они који би вас стављали на стуб срама, износили подругивању, или коментарима "Срби су пореклом од амеба".

    Циљ мога рада који је постављен већ првих година када сам свом знању о пореклу породица ударио детаљним истраживањима Старе Херцеговине, која је била један огроман простор од река Мораче и Таре на истоку, до Цетине на западу, од Боке и Грахова никшићког на југу до манастира Милешеве и Горажда на северу, а који је обрадио и објавио велики број Цвијићевих следбеника. Захваљујући њиховој методологији рада и сазнањима о пореклу градио сам своја искуства и пажљиво паковао по поглављима.

    Više detalja

    Br.strana: 448

    Povez: broš

    God.izdanja: 2016.

    Izdavač: Božidar Kljajević

    ISBN: 9788691565541

    Šifra: 88445
    Cena: 3.000 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 448

    Povez: broš

    God.izdanja: 2016.

    Izdavač: Božidar Kljajević

    ISBN: 9788691565541

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.