• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Basne iz celog sveta
    Basne iz celog sveta

    Basne iz celog sveta

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Basne iz celog sveta" Draganа Lakićevića predstavlja značajno delo koje obuhvata širok spektar basni iz različitih kultura i epoha, pružajući čitaocima uvid u raznovrsnost i bogatstvo ove drevne književne forme.

    Ova kolekcija sadrži dela klasičnih autora poput Ezopa, Babrija, Fedra, La Fontena, Džona Geja, Lesinga, Krilova, Tolstoja i mnogih drugih, čime čitateljima pruža priliku da istraže kako se teme, stilovi i moralne pouke razvijaju i transformišu kroz različite kulturne i istorijske kontekste.

    Basne su, po svojoj prirodi, kratke priče koje koriste životinje ili objekte sa ljudskim osobinama kako bi prenele moralne, etičke ili društvene pouke. One često sadrže humor, ironiju i oštroumnost, te služe kao sredstvo za kritiku ljudskih slabosti i društvenih nepravdi.

    "Basne iz celog sveta" nudi raznolikost priča koje ilustruju univerzalne teme kao što su pravda, pohlepa, ponos, mudrost i glupost.

    Ova knjiga je značajna ne samo zbog svoje edukativne vrednosti već i zbog svoje sposobnosti da zabavi i pouči čitatelje svih uzrasta. Svaka basna je pažljivo odabrana i prezentovana kako bi čitatelji mogli da uživaju u njihovoj jednostavnosti i dubini. Osim što su bogate životnim mudrostima, basne su stilski raznolike, pružajući čitaocima šansu da istraže različite narativne tehnike i pripovedačke stilove.

    Priređivač knjige, Dragan Lakićević, u svom pogovoru naglašava važnost basne kao sredstva za prenošenje saznanja o surovosti sveta, ali i kao izvora životne vedrine. On osvetljava kako se kroz basne ogleda dvojnost ljudske prirode i kako one, unatoč svojoj često kratkoj formi, sadrže slojevite poruke koje su relevantne i danas.

    "Basne iz celog sveta" ne samo da predstavlja klasične narative, već služi i kao most između prošlosti i sadašnjosti, naglašavajući kako drevne mudrosti i dalje imaju odjeka u savremenom društvu.

    Ovo delo je neprocenjivo blago za sve ljubitelje književnosti, edukatore, studente i sve one koji cene umetnost pripovedanja. Svojom sveobuhvatnošću i dubinom, knjiga je dragocen resurs za razumevanje kulturnih različitosti i sličnosti koje oblikuju naše kolektivno ljudsko iskustvo.

    Više detalja

    Br.strana: 128

    Povez: Tvrd povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partenon

    ISBN: 9788671579810

    Šifra: 238281
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 128

    Povez: Tvrd povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partenon

    ISBN: 9788671579810

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.