• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Brodolom
    Brodolom

    Brodolom

    OPIS KNJIGE:

    Zasnovano na istinitoj priči o najvećoj rečnoj katastrofi u srcu Beograda.

    Jedan brod je 9. septembra 1952. godine svoje putovanje završio na rečnom dnu. Za samo nekoliko minuta, u centru Beograda, udavilo se više od stotinu ljudi. Ali po nalogu vlasti odlučeno je da s brodom potone i – istina. Za tragediju niko nije odgovarao, mesto nesreće nikada nije obeleženo, a naslovne strane dnevnih novina ignorisale su ovaj događaj. S brodom su potonuli i bitni podaci o stradalima, što će uticati na mnoge živote.

    Gotovo pola veka kasnije, Sonja Knežević i Milovan Krstić odvojeno ispituju šta se tog 9. septembra 1952. tačno događalo na brodu. Sonja će doći do neočekivanih saznanja o zabranjenoj vezi dvoje putnika: svog oca, udbaša, i njegove ljubavnice, „četničke“ ćerke. Milovan će saznati na koji način je, za razliku od svoje porodice, preživeo brodolom. Pošto se u Sonjinom i Milovanovom bavljenju tragedijom pominju isti ljudi, njihove „istrage“ neizbežno će se ukrstiti...

    „Oko jednog realnog događaja s polovine prošlog veka, nesreće broda Niš u centru Beograda, Vlada Arsić je filigranskim umećem ispleo mrežu priče koja se čita sa uživanjem i napetošću. Veštinom reditelja trilera, dozirajući nove činjenice i preplićući sudbine svojih junaka, aktera izgradnje socijalizma u Jugoslaviji i nemih posmatrača njegovog kraja, pisac čitaocima daje svevremenu sagu o vlasti i moći, ali i ljubavi koja u njihovoj blizini nužno biva izneverena...“ Momčilo Petrović, Blic

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 258

    Povez: mek

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652115020

    Šifra: 47671
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 258

    Povez: mek

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652115020

    Komentari čitalaca

  • Timočanka, 19.10.2018 10:58

  • Sve u Životu počinje od istine, koja koliko god sakrivana jednog trenutka ispliva na svetlost dana. Istina se kad tad dozna, čak i kad glavni akteri budu davno potopljeni sa brodom. Oni neće isplivati, ali ce njihovi potomci krenuti putem pronalaska iste.
    Upravo takav jedan put dolaska do istine pratimo u ovom romanu Vlade Arsića. Hoće li i na koji način Sonja saznati dokle dosežu njeni koreni i koja nit se to prepliće sa Milanom ostavljam vama da saznate.
    Onu što ću vam reći jeste da uzmete maramice jer će vam sigurno trebati. Razmislite o tome koliko je zlo jako i da li se uvek poput bumeranga vraća onome ko ga je načinio.

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.