• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Hrvatski domaći kolači
    Hrvatski domaći kolači

    Hrvatski domaći kolači

    OPIS KNJIGE:

    Slastice su oduvijek smatrane vrhunskom i najukusnijom dopunom objeda, a prikladne su za posluživanje i u mnogim drugim prigodama. Ako ih znalački priredimo, one će predstavljati pravu radost za naše najmlađe, a zacijelo će privući i najprobirljivije sladokusce. Ni u jednom drugom području kulinarstva ne nailazimo na takvu raznolikost i bogatstvo mašte kao kod slastica. One mogu biti slatke ili slane, jednostavne ili vrlo složene. Priređuju se pečenjem u pećnici, prženjem, kuhanjem ili bez uporabe štednjaka, a poslužuju tople ili hladne; osobito pri ukrašavanju i posluživanju dolaze do punog izražaja stvaralačke sposobnosti domaćice. Mnogi od kolača u ovoj kuharici sadrže raznolike i vrijedne sastojke, pa će u znatnoj mjeri zadovoljiti potrebe organizma za hranjivim tvarima i energijom.

    Priprava kolača donosi doista slastan užitak, zanimljiv je hobi i izvor ponosa i zadovoljstva svake domaćice, ali je za to pored ljubavi, nužno dosta znanja i spretnosti. Naši recepti i savjeti u tome će vam u mnogome pomoći, a ako ponešto ne uspije već iz prvoga puta, nemojte se odmah razoračati, jer i ovdje samo vježba čini majstora. U bogatom izboru raznovrsnih probranih kolača zasigurno će nešto privući vaše najmilije. Ne bi trebalo zaboraviti izreku naših starih da ljubav često ide kroz želudac. A kad je o tome riječ, ima li ičega boljeg od dobrog domaćeg kolača?

    Priredujući ovu zbirku recepata, želja nam je bila upoznati vas s najljepšim domaćim kolačima iz svih naših regija, od kojih su mnogi već zaboravljeni; upoznati vas s tim pomalo zanemarenim bogatstvom Lijepe naše, koji su ovdje isprepleteni u najljepši hrvatski pleter.

    (…) Pripraviti dobre kolače bez rizika da neće uspjeti, a uz što manji utrošak vremena, truda i novca, želja je svake domaćice. Namjera nam je uvesti mlade domaćice na što razumljiviji i pregledniji način u male i velike tajne ove posebno privlačne i složene grane kulinarskog umijeća, a one iskusnije podsjetiti, potaknuti i eventualno upoznati s novim zanimljivim receptima i praktičnim savjetima.

    Sve kolače u ovoj kuharici podijelili smo u više skupina, ovisno o vrsti tijesta i načinu priredivanja. Svaki recept je cjelovit, jer sve potrebne podatke možete naći na jednom mjestu, uključujući i pripravu odgovarajućega tijesta. Budući da su recepti provjereni u praksi i detaljno, razumljivo i pregledno iznose sve što je potrebno, možete biti sigurni da će vam svaki kolač potpuno uspjeti. U sljedećem poglavlju, prije recepata, možete naći uvodne općenite i detaljne upute i savjete kako da što bolje pripravite pojedine vrste tijesta i kolača. Poznavajući osnovne vrste tijesta možete i sami, kombinirajući, napraviti nove slastice. Vjerujemo da će vam sve to pomoći da doista uspješno ovladate ovim umijećem i lakše se snađete pri izboru kolača.

    Posebna vrijednost ovoga kulinarskoga priručnika je u tome što uz skoro svaki recept možete naći i praktičan savjet, koji se odnosi na pojedinu namirnicu ili radnju u tome receptu, što će svakako pripomoći boljem pripravljanju toga i drugih kolača.

    Više detalja

    Br.strana: 380

    Povez: tvrd

    God.izdanja: 1995..

    Izdavač: Mosta Viridis Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 28789
    Uskoro u prodaji
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 380

    Povez: tvrd

    God.izdanja: 1995..

    Izdavač: Mosta Viridis Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.