• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Intelektualna svojina i mala i srednja preduzeća
    Intelektualna svojina i mala i srednja preduzećaIntelektualna svojina i mala i srednja preduzeća

    Intelektualna svojina i mala i srednja preduzeća

    OPIS KNJIGE:

    U ovoj knjizi autorka ukazuje na to kako zaštita i primena prava intelektualne svojine može pomoći da Srbija dobije razvijen, snažan, međunarodno konkurentan i izvozno orijentisan sektor malih i srednjih preduzeća.

    To bi imalo izuzetno značajne društvene i ekonomske koristi za Srbiju kao što su: porast zaposlenosti, snažniji i ravnomerniji regionalni razvoj, povećanje izvoza, viši životni standard itd.

    ...„Monografija predstavlja solidnu stručnu osnovu za razvoj ekonomske politike u Srbiji u sektoru malih i srednjih preduzeća kojima je posvećen mali broj ekspertiza, iako je njihov razvoj važno pitanje privrednog sistema i državne privredne orijentacije. Pružene informacije dragocene su ne samo za kreatore prava o intelektualnoj svojini, već i za kreatore i korisnike politike razvoja malih i srednjih preduzeća."...

    ...„Autorka je koristila relevantnu inostranu i domaću stručnu literaturu od koje su neki navodi prvi put predstavljeni na našem jeziku, što radu daje posebnu težinu. Od izuzetne je važnosti deo monografije posvećen kritici i preporukama za unapređenje politike primene prava intelektualne svojineu Srbiji, što će izazvati posebnu pažnju stručnjaka, kao i političkih i poslovnih krugovau zemlji."... Prof. dr Ilija Vujačić

    Prof. dr Dragan Simeunović

    Monografija Intelektualna svojina i mala i srednja preduzeća priređena je doktorska disertacija „Politika primene prava intelektualne svojine kao sredstva za razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji (1883-2008)“ odbranjena 3. marta 2011. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Bsogradu pred komisijom u sastavu: prof. dr Dragan Veselinov (mentor), prof. dr Branko Vasiljević, prof. dr Dušan Pavlović i doc. dr Dušan Popović.


    Dr Marina Jovićsvić Simin rođsna je u Somboru. Diplomirala js 1984. na Ekonomsko.m fakultetu u Subotici, Odeljenje u Novom Sadu. Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu magistrirala je 2005. i doktorirala 2011. Objavila je 16 stručnih radova iz oblasti zaštite intelektualne svojine. modela privatizacije naftne industrije, spoljne trgovine i markstinga u domaćim i međunarodnim časopisima i zbornicima.

    Radila je na poslovima ekspsrta za sprovođenje javnih nabavki i tsndsrske procsdure, specijalista js za realizaciju spoljnotrgovinskih poslova i za licenciranje intelektualne svojine u oblasti napredne tehnologije - licencirana je od strane Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (U/1RO). Radila je u Direkciji za spoljnu trgovinu - NIS a.d., Novi Sad i u Direkciji za kapitalnu izgradnju - GAZPROM NEFT, Beograd. Profesorka je Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije u Sremskim Karlovcima.

    Više detalja

    Br.strana: 89

    Povez: broširani

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Zadužbina Andrejević

    ISBN: 9788652500895

    Šifra: 112777
    Cena: 715 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 89

    Povez: broširani

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Zadužbina Andrejević

    ISBN: 9788652500895

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.