• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Karma - joga
    Karma - joga

    Karma - joga

    OPIS KNJIGE:

    Odlomak :

    ’’PREGLED UČENJA

    KARMA-JOGA U BHAGAVAD-GITI

    Stihovi 1-4. Uravnoteženost, osnova svakog uspeha i spasenja u životu stiče se i postaje trajna na dva ščina: pomoću znanja i pomoću delovanja.

    Stihovi 5-16. Oba puta neguju duh i preusmeravaju funkcionisanje čula. Praksa sticanja transcendentadne svesti, a zatim delovanje, dovodi do ulivanja bitka u prirodu duha, što mu omogućava održavanje uravnoteženosti i čini da čula spontano vrše delovanja koja su prirodna i korisna za evoluciju.

    Stihovi 17-20. Kada transcendentalna svest, uz pomoć prakse, postane trajna, postiže se svrha svih delovanja. U ovom stanju ispunjenja izvodi se delovanje koje je ispravno, jer donosi savršenstvo u životu i dobro svetu.

    Stih 21. Čovek treba da pazi na svoja delovanja, jer drugi slede njegov primer.

    Stihovi 22-26. Gospod Univerzuma, sam ostajući neuključep, trajno delue. Tako i čovek. koji živi u svetlosti Božijoj treba da deluje, ostajući ieuključen i ndahnjujući ostale da ispunjavaju svoju prirodnu dužnost.

    Stihovi 27-29. Sva delovanja izvode sile Prirode. Međutim zbog neznanja, čovek preuzima autorstvo nad njima, a ono ga veže. Prosvetljen čovek poznaje Istinu i uživa u slobodi dok deluje.

    Stihovi 30-35. Prosvetljeni čovek treba da pomaže uzdisanje svesti neznalice. Tehnika uzdizanja svesti se sastoji u tome da se sve delovanja predaju Bogu. Kontrolom se ne postiže ništa, jer se sve odvija u skladu s prirodom. Kriterijum za ispravno delovanje nije sviđanje ili nesviđanje nego prirodna dužnost.

    Stihovi 36-43. Uzbuđenje rođeno iz želje i ljutnje suprotno je vežbi sticanja uravnoteženosti. Sedište želje i srdžbe je u čulima, duhu i umu. Uzdizanjem svesnosti iznad njih i utvrđivanjem u transcendentalnoj svesti, čovek postaje sposoban da spontano ispravno deluje u stanju slobode. Kada se transcendeitalna svest razvije tako da koegzistira s budnim stanjem svesti, tada unutrašnje stanje lišeno problema koegzistira s spoljnim svetom problema. Čovek živi u slobodi dok radi u polju vezanosti. To je veličanstvenost puta delovanja.’’

    Više detalja

    Br.strana: 70

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2015.

    Izdavač: TrikonA

    Šifra: 148158
    Cena: 840 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 70

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2015.

    Izdavač: TrikonA

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.