• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Knjiga o Isusovoj molitvi: Isihastički priručnik za savremenog čoveka
    Knjiga o Isusovoj molitvi: Isihastički priručnik za savremenog čoveka

    Knjiga o Isusovoj molitvi: Isihastički priručnik za savremenog čoveka

    OPIS KNJIGE:

    Zbornik: bezimeni svetogorski isihasta, Arhiepiskop Antonije, Starac Josif Isihasta, Starac Jefrem Filotejski, Mitropolit Antonije Blum, Arhimandrit Rafail Karelin.

    Neka niko u ovoj knjizi ne traži skladnu kompoziciju i lepe rečenice, jer je izlaganje u njoj nevešto. Korist, međutim, ne dolazi od veštine komponovanja, nego od pomisli istine.

    Umno-srdačna molitva je, uz Svetu Liturgiju, samo srce Pravoslavne Crkve. Konkretan i praktično primenljiv udžbenik molitvenog tihovanja, sa čistih svetogorskih izvora, najzad i na našem jeziku. Knjiga koja će postati sastavni deo Vašeg molitvenog pravila. Isusova molitvna je krvotok Crkve, vetar koji razgoni iskušenja, tiho pristanište za uznemirena srca, zaštita od demona i njegovih zamki. Ako je istina (a jeste!) da naš život zavisi od naših pomisli, onda je Isusova molitva zlatni put ka postizanju sklada u životu i nebeskog mira u pomislima.

    Savremeni monasi odvraćaju se od trezvenoumlja i srdačne molitve iz tog razloga što veliki protivnik satana, uznapredovavši u ovom poslednjem veku više nego u prethodnim, nastoji ne samo da zanavek izbriše sećanje na ovu tešku, ali spasonosnu nauku, nego i da uništi čak i usrdno izvršavanje sabornih molitvi i pojanja u crkvi.

    Međutim, kako do svršetka veka neće iščeznuti izabranici Božiji (ako ne i proroci nove blagodati), koji podstiču druge na podržavanje i dostizanje delatne i sozercateljne vrline, sastavljena je i ova kniga kao dušekorisna i kao ona koja pokreće na vrlinski i blagočestiv život. Čitanje ove knjige u stanju je da iz svake duše protera dremež – porod belosvesnih i niskih strasti, a takođe i malodušnost i bojažljivost i da pobudi božanstvenu želju, da pomogne napredovanje u dostizanju savršenstva rasta Hristovog i Carstva Nebeskog, koje se, prema nepogrešivoj reči Spasiteljevoj, nalazi u nama i unutar nas.

    Sveto Predanje Crkve od Istoka podrazumeva skladno spajanje liturgijskog i podvižničkog, saborne i lične molitve. I saborna i lična molitva ne mogu se zamisliti bez one najkraće i najdejstvenije, Isusove molitve: Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, pomiluj me grešnog. Tom molitvom vekovima se spasavaju i ljudi u svetu i najveći čudotvorci po manastirima i pustinjama. Isusova molitva je krvotok Crkve, vetar koji razgoni iskušenja, tiho pristanište za uznemirena srca, zaštita od demona i njegovih zamki.

    Više detalja

    Br.strana: 394

    Povez: tvrdi

    God.izdanja: 2010.

    Izdavač: Obraz svetački/Očev dom

    Šifra: 224515
    Cena: 1.529 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 394

    Povez: tvrdi

    God.izdanja: 2010.

    Izdavač: Obraz svetački/Očev dom

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.