• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Konačište
    Konačište

    Konačište

    OPIS KNJIGE:

    Zbirka poezije.

    Iz recenzije:

    ’’Knjigom pesama „Konačište”, koja je nastajala tokom više decenija minulog, ali i tokom ovog veka, i kojom posle dužeg vremena izlazi iz velike senke pisca za decu i mlade, ovaj pesnik od neospornog književnog dara za tvorenje lepe i mudre reči kakva pri samostrogosti i u mudrosti nastaje tek sa sabranom gorčinom životnog iskustva, suočavanjem sa istinom do koje (ili do kakve) se stiže češćim prolaženjem kroz nemilosno životno sito i kroz rešeto.. Onim do čega se i kako stiže tek kad (i ako) prođemo i rajsku i paklenu stranu života i kad bez trunja od iluzija sve iza, ali i u ono ispred sebe bolje, dalekosežnije vidimo i dublje osećamo. Kao takvi, „provejani”, oslobođeni od iluzija, od varki i zaludica, zasigurno, bivamo najpre gorčinom vlastitog životnog iskustva i pesmom pouzdaniji svedoci pri kazivanju o onom suštinskom u reči život, a što podrazumeva prolaženje (i uvid) u obe strane od kojih je sam život. Jednako uvid u onu tamnu, tegobnu, rušilačku, smrtonosnu, poništavajuću, za čoveka uvek pogubnu, paklenu stranu. Tim pre i po čoveka porazniju, kobniju, ukoliko joj se odlučnije, žešće i sa silom u sebi samom ne suprotstavimo.

    Uz gorčinu iskustva koja stiže posredstvom životnih udesa, od presudne važnosti za tvorenje autopoetičnih lirskih zapisa od kakvih je i „Konačište”, bitan je uvid u sebe još neznanog i samom sebi, više nego i nekom drugom. Samospoznanje onog koji se „sklanja” od istine, od svetlosti, sebe tajnog, ali i sebe neobeznažnog. Potpuni, dubinski pogled u onaj deo svoga bitka gde i posle svih sunovrata još tinja iskra nezgasle nade podstaknuta prolaženjem kroz svetlost koja takođe može biti pogubna ukoliko joj se suviše približimo i u tom žaru od bliskosti doživljenog, pritom i spoznatog, bez snage za budući let, bez zaštite od prerano doznatog, „bez krila” malo kad da ne ostanemo.’’

    David Kecman Dako

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 266

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 978-86-515-1816-7

    Šifra: 205089
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 266

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 978-86-515-1816-7

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.