• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Misli dobro, osjećaj se dobro
    Misli dobro, osjećaj se dobro

    Misli dobro, osjećaj se dobro

    OPIS KNJIGE:

    Kognitivno-bihevioralna terapija djece jest popularni oblik psihoterapije koji se danas koristi za cijeli niz problema s mentalnim zdravljem kod djece i mladeži. Empirijska je osnova kognitivno-bihevioralne terapije djece dokazana kroz brojne randomizirane kontrolirane pokuse, koji su rezultirali većim uvjerenjem kliničara da je kognitivno-bihevioralna terapija najbolja terapija za mnoge poremećaje.

    Rezultati randomiziranih kontroliranih pokusa općenito su pozitivni te pokazuju kako kognitivno-bihevioralna terapija daje značajne post-terapijske i kratkotrajne rezultate u usporedbi s kontrolnom grupom koja čeka na terapiju i kontrolnom grupom koja prima terapiju bez aktivnih elemenata.

    Ipak, dugotrajnije dobiti ili superiornost kognitivno- bihevioralne terapije usmjerene na djecu nad drugim aktivnim intervencijama dobila je usporedno manje pažnje te još nije dosljedno pokazana. Isto tako, temeljne značajke koje razlikuju kognitivno-bihevioralnu od bihevioralne terapije još nisu definirane; u intervencijama se opseg i posebni fokus na kognitivnu domenu i pretpostavljene disfunkcionalne kognitivne procese u intervencijama značajno mijenja; malo se zna o efektivnim komponentama terapije ili o njihovu redoslijedu; optimalni način uključivanja roditelja u kognitivno-bihevioralnu terapiju usmjerenu na dijete, kao i njihova konkretna uloga, nejasni su. Ipak, interes za kognitivno-bihevioralnu terapiju usmjerenu na dijete nastavlja rasti unatoč ovim ograničenjima, a rezultat toga je da je čitav niz materijala i strukturiranih radnih priručnika postao dostupan kako bi kliničarima pomogao u provođenju kognitivno-bihevioralne terapije s djecom.

    Iz sadržaja: Pregled; Uključivanje i spremnost na promjenu; Formulacije; Sokratovski proces i induktivno zaključivanje; Sudjelovanje roditelja u kognitivno-bihevioralnoj terapiji usmjerenoj na dijete; Proces kognitivno-bihevioralne terapije usmjerene na dijete; Prilagođavanje kognitivno-bihevioralne terapije djeci; Temeljne komponente programa kognitivno- bihevioralne terapije za internalizirane probleme

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 192

    Povez: 16x24 cm

    God.izdanja: 2010.

    Izdavač: Slap

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978-953-191-384-3

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 41486
    Cena: 6.934 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 192

    Povez: 16x24 cm

    God.izdanja: 2010.

    Izdavač: Slap

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978-953-191-384-3

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.