• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Od bola ka pobedi
    Od bola ka pobediOd bola ka pobedi

    Od bola ka pobedi

    OPIS KNJIGE:

    Odlomak :

    ’’Čovek se neprestano suočava sa raznim krizama – smrt nekog bliskog ili dragog čoveka pohodila je svaki dom, u mnogim porodicama bilo je mučnih odnosa među supružnicima, svaki rat donosio je nasilje, opake bolesti dovodile su u teško stanje. Bilo je i drugih kriza tokom vekova. Ali, razmislite – tada nije bilo nijednog psihijatra, psihologa, niti antidepresiva. Pritom su ljudi odolevali i prevazilazili te krize čak bolje nego sada. U detinjstvu svi su se igrali piramidicom, i sećaju se da se koturići mogu složiti na razne načine, ali da su najvažniji bili osnova i stožer [osovina], na koje dete može poređati koturiće.

    Tako i u životu, a naročito kada doživljavamo krizu, važno je da imamo i razumemo sociokulturni temelj, koji uključuje religiozne predstave, istoriju, tradicionalnu kulturu i mnogo šta drugo, a takođe moralni stožer koji iz tog temelja proističe. Bez njih sva savremena znanja neće pomoći čoveku da savlada teške psihološke krize, neće mu pomoći da povrati harmoniju, da shvati smisao života, smisao stradanja, a takođe ni riznicu sredstava koja mu mogu pomoći, koja su njegovi preci koristili stotinama godina. Da, naravno, nema smisla odbacivati ni savremena znanja i tehnike psihološkog delovanja, oni su takođe efikasni i treba da budu korišćeni. U ovoj knjizi smo upravo to i pokušali da učinimo za one koji doživljavaju krizu i pokušavaju da je savladaju. Viševekovna pravoslavna znanja, opisana savremenim i razumljivim jezikom, uskladili smo sa efikasnim tehnikama savremene psihologije i dobili sintezu, koja već sada pomaže mnogim ljudima da prođu kroz iskušenja i dođu do najvažnijeg Lekara – Boga, da isprave svoj život, da ga učine čistijim, boljim, svetlijim, osmišljenijim i stvaralačkijim. Iskreno se radujem što je ova knjiga, koja sadrži mnogo odgovora, veština i tehnika savladavanja teškoća za čoveka u krizi, sada dostupna čitaocima u bratskoj zemlji. I uveren sam da će ona pomoći mnogim ljudima da podnesu tegobno vreme krize u svom životu, da mu odole, da postanu jači i vide Svetlost Onoga Koji je najbolji Lekar duša.’’

    Više detalja

    Br.strana: 266

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Riznica - Zemun

    ISBN: 9788685521324

    Šifra: 139782
    Cena: 1.320 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 266

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Riznica - Zemun

    ISBN: 9788685521324

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.