• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Računovodstvo troškova
    Računovodstvo troškovaRačunovodstvo troškova

    Računovodstvo troškova

    Slobodan D. Malinić, Vesna janjić

    OPIS KNJIGE:

    Ubrzane promene u savremenom tržišno-poslovnom okruženju, preduzeću i menadžmentu značajno podstiču i doprinose daljem razvoju računovodstvenog informacionog sistema i posebno računovodstva troškova kao njegovog esencijalnog dela, ali i usavršavanju računovodstvene prakse, naročito prakse u primeni različitih računovodstvenih sistema obračuna troškova i učinaka.

    Namena ove knjige-udžbenika, Računovodstvo troškova je da posluži izučavanju istoimenog predmeta na Ekonomskom fakultetu univerziteta u Kragujevcu. Predstavlja skroman pokušaj da se doprinese daljem unapređenju ove oblasti računovodstva i računovodstvenih informacionih sistema kako u teorijsko- metodološkom, tako i u praktičnom pogledu. Na tom putu nastali su i publikovani brojni radovi, članci i referati, uključujući i više autorskih ili koautorskih monografija, studija i udžbenika, od kojih pažnju posebnog naglaska zaslužuju udžbenici «Upravljačko računovodstvo» i «Računovodstvo troškova prvo» prvo izdanje, autora prof. dr Slobodana Malinića na koje se inače i ovo izdanje značajno oslanja.

    Sama struktura ovog udžbenika uslovljena je novim, reformisanim studijskim programom Poslovna ekonomija i menadžment i novim modulom Računovodstvo i poslovne fmansije za nivo osnovnih akademskih studija na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. U tom smislu, ona svrsishodno odgovara zahtevanoj predmetnoj i sadržinskoj strukturi predmeta Računovodstvo troškova, koji je inače lociran kao obavezni na studijskom programu Poslovna ekonomija i menadžment na modulu Računovodstvo i poslovne fmansije.
    Ukupna problematika knjige - Računovodstvo troškova sistematizovana je u četiri osnovna i omeđena dela koji su ipak međusobno povezani i čine zaokruženu celinu od deset glava - naslova predmeta Računovodstvo troškova.
    Prvi deo obuhvata razmatranja pitanja koja se odnose na razvoj i suštinu računovodstva, njegovu klasifikaciju i funkcije, strukturu računovodsva preduzeća i mesto računovodstva u okviru poslovnog infomacionog sistema.
    Drugi deo obuhvata opšta pitanja obračuna i računovodstva troškova koja se odnose na nastanak i razvoj računovodstva troškova, pojmovno i suštinsko određenje, predmet i ciljeve računovodstva troškova, kao i suštinsko određenje i razgraničenje između sistema obračuna troškova i računovodstva troškova. Takođe, u ovom delu su razmatrana organizaciono-metodološka pitanja obračuna i računovodstva troškova a koja se odnose na: organizacione pretpostavke i rešenja računovodstva troškova, metodološki aspekt obračuna troškova, kontni okvir i individualni kontni plan za računovodstvo troškova i računovodstvenu regulativu.

    Treći deo knjige tretira problematiku klasičnih sistema obračuna troškova i učinaka, gde su razmatrani sistem obračuna po stvamim, standardnim i varijabilnim troškovima i to kako sa teorijskog tako i sa metodološkog aspekta uz praktično date urađene i za samosalni rad navedene primere.

    Više detalja

    Br.strana: 390

    Povez: broširan

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Ekonomski fakultet u Kragujevcu

    ISBN: 9788660910242

    Dostupnost: isporuka za 4 - 10 dana
    Šifra: 44781
    Uskoro u prodaji
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 390

    Povez: broširan

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Ekonomski fakultet u Kragujevcu

    ISBN: 9788660910242

    Dostupnost: isporuka za 4 - 10 dana
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.