• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • O blokovima se priča
    O blokovima se priča

    O blokovima se priča

    OPIS KNJIGE:

    Naša, srpska i jugoslovenska dijaspora više nego izvesno i ovim romanom dokazuje da ulazi na velika vrata u srpsku i južnoslovensku književnost.

    Roman O blokovima se priča prvi je roman Britanke srpsko-irskog porekla odrasle u novobeogradskim blokovima s kraja XX veka, dr Jelene Nolan-Rol, diplomirane psihološkinje i doktorke društvenih nauka, jedne iz plejade autora i autorica iz sve veće srpske i bivše jugoslovenske dijaspore, koja je svoja sećanja, svoja životna iskustva, ali i znanja i promišljanja pretočila u kratak mada izuzetno zanimljiv i nadasve dirljiv roman o ljudima, pripadnicima onih generacija koje su stasavale i živele ili bolje rečeno proživljavale jedno turbulentno i teško vreme u novobeogradskim blokovima tokom devedesetih godina prošlog vek, da bi se potom, ovako ilionako, ne bez trauma raspršivali po svetu.

    Jelena Nolan-Rol, pruža nam svojevrsno i posebno emotivnim tonom obojeno svedočanstvo iz vizure naših emigranata, čiji su koreni na ovim prostorima izuzetno jaki i koji nas povezuju zajedničkim iskustvima i sećanjima, koja još traju.

    Iz poglavlja u poglavlje, autorica nam priča dirljive, opore i traumatične, ali podjednako i tople asocijativne životne, do lične prepoznatljivosti, priče svojih junakinja, ali i svojih junaka koji se okupljaju u Beogradu kako bi odali ne samo poslednju počast, već na svojevrstan način i zahvalnost čoveku koji je u vodama Save pronađen mrtav kako pluta, čoveka koji je sve njih na neki svoj način, ovako ilionako, zadužio ili im bar bio iskren prijatelj, neko ko je znao da im pruži rame za plakanje, ako ništa drugo nije mogao.

    Te njihove priče nisu spektakularne, naprotiv, one su i pored svoje oporosti obične i verovatno baš zato i tako prepoznatljive, i verovatno baš zato dirljive, jer ih osećamo i lično proživljene, ako ne na isti, ono bar na sličan ili ne preterano drugačiji način.

    Više detalja

    Br.strana: 104

    Povez: meki

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Udruženje nezavisnih pisaca Srbije

    ISBN: 9788681192399

    Šifra: 167589
    Cena: 770 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 104

    Povez: meki

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Udruženje nezavisnih pisaca Srbije

    ISBN: 9788681192399

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.