• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Specifičnosti neuropsihološke procene
    Specifičnosti neuropsihološke procene

    Specifičnosti neuropsihološke procene

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Specifičnosti neuropsihološke procene" autorke Ivane Leposavić predstavlja temeljno i obuhvatno delo u oblasti neuropsihologije, nudeći izuzetan doprinos razumevanju kompleksnosti neuropsihološke evaluacije u kliničkoj praksi.

    Profesor Leposavić, koristeći svoje bogato profesionalno iskustvo i znanje, uspeva da na pristupačan način objasni sofisticirane koncepte i procedure koje se koriste u neuropsihološkoj proceni, čineći ovu temu dostupnom ne samo stručnjacima već i široj akademskoj zajednici.

    Knjiga detaljno razmatra proces neuropsihološke procene, od identifikacije poremećaja do utvrđivanja kognitivnih snaga i slabosti pojedinca, kao i izrade preporuka za tretman i rehabilitaciju. Posebna pažnja posvećena je razmatranju specifičnih okolnosti pod kojima je neuropsihološko testiranje neophodno, optimalnom intervalu za retestiranje, kao i prilagođavanju testova za osobe sa senzornim i motornim deficitima.

    Autorka razlaže ključne dileme koje se javljaju u praksi neuropsihologa, kao što su ekološka validnost testova, primena standardnih kliničkih instrumenata u neuropsihološkoj proceni, i interpretacija rezultata u kontekstu specifičnih karakteristika ispitanika. Osim toga, knjiga pruža uvid u forenzičku neuropsihologiju, oblast koja je u našoj zemlji relativno nova i nedovoljno razvijena.

    Profesor Leposavić uspeva da svojim delom osvetli kako konceptualne tako i praktične aspekte neuropsihološke procene, naglašavajući važnost integrativnog pristupa koji uključuje kako standardizovane psihometrijske alate, tako i individualizovan pristup svakom pacijentu.

    Kroz svoj rad, ona omogućava čitaocima da steknu dublje razumevanje neuropsiholoških procedura i njihove primene u kliničkoj praksi, čineći knjigu neprocenjivim resursom za studente, praktičare i istraživače u psihologiji.

    "Specifičnosti neuropsihološke procene" je ne samo značajan akademski doprinos već i praktičan vodič koji pruža jasne smernice za unapređenje neuropsihološke prakse i obogaćivanje znanja svih koji se nalaze na putu profesionalnog razvoja u psihologiji.

    Više detalja
    Šifra: 239210
    Cena: 2.475 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.