• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Udah / Izdah: Mala antologija muzike za klavir 1914-2014
    Udah / Izdah: Mala antologija muzike za klavir 1914-2014

    Udah / Izdah: Mala antologija muzike za klavir 1914-2014

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača:

    ’’Izdanje UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914– 2014) je jedna sasvim posebna Antologija koja „ozvučava“ burno stoleće muzike, u širokom luku od avangardne i eksperimentalne muzike, preko minimalizma i postminimalizma, do misticizma, filmske muzike i džeza. Sastoji se iz tri kompakt diska (preko tri sata muzike) i prateće knjige na srpskom i engleskom jeziku.

    Kao naš najznačajniji interpretator i promoter savremene muzike, Nada Kolundžija je svojim istančanim ukusom sastavila zbirku od 38 komada iz muzičkog pera 18 inostranih i 7 domaćih autora, koja pruža uzbudljivu i provokativnu sliku muzičkog razvoja u poslednjih sto godina. Više od polovine programa čine dela koja je ova pijanistkinja premijerno izvela u Srbiji (uz tri svetske premijere), otkrivajući publici različita lica klavira, od klavira igračke, preko prepariranog klavira i muzičke kutije, do četvrtstepene muzike i kombinovanja klavirskog zvuka sa elektronikom. Ovaj antologijski projekat sažima energiju njenog bogatog iskustva na polju istraživanja i izvođenja savremene muzike.

    Kompakt diskove prati knjiga na srpskom i engleskom jeziku koju je uredila muzikolog Ivana Miladinović Prica. Prvi deo knjige „Refleksije o klavirskoj muzici“ sadrži iskaze samih kompozitora, koji su pisani posebno za ovu priliku, što ovu Antologiju čini jedinstvenom u svetu muzičkih izdanja. Kako bi se savremena muzika slušaocima što više približila, kompozitorima je predloženo da odgovore na nekoliko pitanja o sopstvenoj muzici, druženju s klavirom i kompozicijama koje su snimljene na ovom trostrukom albumu. Pored ovih autopoetičkih iskaza koji grade jednu malo intimniju hroniku savremene klavirske muzike, u prvom delu knjige se nalaze i „zvanične“ biografije kompozitora i uredničke napomene o pojedinim kompozicijama, kao svojevrsni vodič u upoznavanju različitih stvaralačkih poetika i idioma. Drugi deo knjige donosi pet eseja o pijanizmu Nade Kolundžije iz pera hrvatskog muzikologa Nikše Gliga, estetičara Miška Šuvakovića i domaćih muzikologa Zorice Premate, Ane Kotevske i Ivane Miladinović Price.’’

    Više detalja

    Br.strana: 207

    Izdavač: Vertical Jazz

    Šifra: 181913
    Cena: 2.200 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 207

    Izdavač: Vertical Jazz

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.