• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Oftalmologija
    Oftalmologija

    Oftalmologija

    Olga Litričin, Milan Blagojević, Dobrosav C

    OPIS KNJIGE:

    Oftalmologija je grana medicine koja se bavi bolestima očiju uključujući bolesti vidnog puta.

    Udžbenik oftamologija za studente medicine do sada je doživeo devet izdanja. Poslednja tri izdanja su samo preštampana, što znači da je za to vreme gradivo u ovom udžbeniku ostalo nepromenjeno. U međuvremenu, ukazala se potreba da se izvrše izvesne izmene i dopune i zbog toga se pristupilo desetom izdanju. Ovom prilikom neki neaktualni problemi su izostavljeni ili su pak izneti u skraćenom obliku, kao npr. pitanje trahoma. S druge strane, osavremenjena su shvatanja u pogledu etiologije i lečenja očnih bolesti: isto tako ukratko su spomenute neke nove metode pregleda (ehografija, kompjuterizovana.perimetr- ija).
    Kada studenti nabavljaju neki udžbenik oni redovno postavljaju tri pitanja: prvo, kolika je cena udžbenika, drugo, da li je gradivo izloženo na sistematski i pristupačan način, i treče, koliko ima stranica u udžbeniku koje treba pročitati i naučiti? Na ova pitanja autori mogu da daju sledeče odgovore:
    ad 1. U sadašnje vreme neobuzdane inflacije cena pripreme, štampanja i distribucije udžbenika postaje nepredvidljivo visoka. Da bi se smanjila krajnja cena, i na taj način ovaj užbenik postao pristupačniji studentima, autori su se spontano odrekli svojih autorskih honorara.
    ad2. U pogledu izlaganja materije autori su se trudili da, i u ovom izdanju, udžbenik sačuva svoje dobre osobine koje su imala i prethodna izdanja. Na svojim stručnim sastancima, prethodnih godina, studenti su se pohvalno izražavali o udžbeniku iz oftalmologije. Radi boljeg razumevanja, i u ovome izdanju, priložen je uz tekst dovoljan broj slika i ilustracija. Nažalost, zbog velike cene morali smo da se odreknemo mnogih fotografija u boji.
    ad 3. I u ovom izdanju tekstualni deo ima uglavnom isti broj stranica kao i u prethodnim izdanjima. Međutim, apsolutni broj stranica u sadašnjem izdanju je nešto veči.jer se pristupilo drugom načinu raspodele materije. Naime, na početku udžbenika se nalazi kratak sadržaj, gde su izneti samo redosled i nazivi pojedinih poglavlja. Međutim, pre svakog poglavlja nalazi se detaljan sadržaj za odgovarajuće poglavlje, što je unekoliko pov- ećalo apsolutni broj stranica. Smatrali smo da stavljanje detaljnog rasporeda ispred svakog poglavlja ima i svoja preimućstva: a) pri učenju student dobija jasniji pregled rasporeda gradiva u tom poglavlju, b) prilikom preslišavanja takav sadržaj mu služi kao podsetnik, i c) na osnovu ovih sadržaja uglavnom će biti sastavljena i ispitna pitanja.

    Više detalja

    Br.strana: 360

    Povez: mek, 24 cm

    God.izdanja: 2009.

    Izdavač: Elit - Medica

    ISBN: 86-493-0015-6

    Dostupnost: isporuka za 5 - 10 dana
    Šifra: 11768
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 360

    Povez: mek, 24 cm

    God.izdanja: 2009.

    Izdavač: Elit - Medica

    ISBN: 86-493-0015-6

    Dostupnost: isporuka za 5 - 10 dana
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.