• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Osijek Kniferu
    Osijek KniferuOsijek Kniferu

    Osijek Kniferu

    -

    OPIS KNJIGE:

    ’’Povodom devedeste obljetnice rođenja i desetogodišnjice smrti Julija Knifera, koji je i nas i nadolazeće generacije zadužio svojim iznimnim umjetničkim opusom, Vijeće Umjetničke akademije u Osijeku je donijelo odluku da se 2014. godina proglasi Godinom Julija Knifera. Tim je povodom Akademijin Odsjek za likovnu umjetnost inicirao, organizirao i artikulirao niz aktivnosti i projekata tijekom cijele godine, a uz potporu i suradnju mnogih osječkih kulturnih institucija (Muzej likovnih umjetnosti Osijek, Muzej slavonije, HDLU Osijek s galerijom Kazamat, Filozofski fakultet Osijek, Odjel za kulturologiju, Kino Urania i dr.), počevši od javne tribine i predavanja posvećenog slikarstvu Julija Knifera i umjetničkoj situaciji u Hrvatskoj druge polovice 20. stoljeća namijenjenog, osim studentima našeg i srodnih fakulteta (FFOS, Odjel za kulturlogiju…) i široj javnosti.

    Središnje mjesto u obljetničkoj godini zauzima umjetničko-znanstveni skup koji je okupio vrsne poznavaoce, autore brojnih znanstvenih i stručnih tekstova o umjetničkom opusu Julija Knifera, čime smo htjeli dopuniti već postojeću kvalitetu saznanja o juliju Kniferu. Budući da je determiniran umjetnikovim rodnim gradom, radno smo ga nazvali Julije Knifer i Osijek te smo širim rasponom predloženih tema, kao što su: Knifer kao polazišna točka kulturološke transformacije grada, Umjetnik i njegov rodni grad, Knifer u osnovnoškolskoj/srednjoškolskoj nastavi i sl., željeli utvrditi aktualnost i primjenjivost u lokalnoj zajednici te poboljšati kvalitetu urbanog života grada.

    Našem pozivu za sudjelovanje su se odazvali slikareva kći Ana Knifer i stručnjaci s gotovo svih hrvtaskih sveučilišta i šire te njihova izlaganja objavljujemo u cijelosti (prof.dr. Sonja Briski-Uzelac: Neizvjesna sjećanja na prvi susret s meandrom Julija Knifera, prof. dr. Leonida kovač: Pismo Julija Knifera Jugoslavenskoj akademiji znanosti i umjetnosti, prof.dr. Blaženka Perica: Kniferovi tekstovi, prof.dr. Zvonko Maković: Antidnevnici Julija Knifera, prof.dr. Ješa Denegri: Francuska i njemačka krtika o slikarstvu Julija Knifera 1989.-1990., Vlastimir Kusik: Julije Knifer i Osijek ili O zavičajnosti), koja su nam otvorila čitav niz pitanja, a o kojima se razgovralao i kasnije u neformalnom obilasku Kniferove rodne kuće u Vukovarskoj ulici. (…)’’

    Karmela Puljiz

    Više detalja

    Br.strana: 292

    Povez: Broš

    God.izdanja: 2016.

    Izdavač: Meandar media

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533341132

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 147800
    Cena: 5.973 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 292

    Povez: Broš

    God.izdanja: 2016.

    Izdavač: Meandar media

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533341132

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.