• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Menadžment ljudskih resursa
    Menadžment ljudskih resursa

    Menadžment ljudskih resursa

    OPIS KNJIGE:

    Menadžment ljudskih resursa je centralna tema ove knjige, koja je prevashodno namenjena studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali i svima onima koji imaju interes da nešto više nauče iz ove oblasti. Knjiga ima trianest poglavlja u kojima su detaljno objašnjena izabrana tematska područja.

    U prvom poglavlju, Uvod u menadžment ljudskih resursa, ukazano je na glavne karakteristike razvoja u istorijskoj dimenziji, definisana je funkcija ULJR, tipovi poslova, organizacija sektora ljudskih resursa, kao i uloga i značaj uspostavljanja veze između menadžmenta ljudskih resursa i procesa strategijskog menadžmenta.

    Druga glava, Analiza i dizajn posla, definiše ovu aktivnost i analizira osnovne instrumente analize posla, rezultate analize posla, elemente dizajna posla i pokazatelje za ocenjivanje kvaliteta analize posla.

    Treća glava, Planiranje ljudskih resursa, definiše proces planiranja ljudskih resursa u organizaciji, ukazuje na onovne metode – kvalitativne i kvantitativne – planiranja ljudskih resursa, programe za balansiranje ponude i tražnje i indikatore kvaliteta planiranja.

    U četvrtom poglavlju, Regrutacija potencijalnih kandidata, detaljno se analiziraju osnovni metodi internog i eksternog regrutovanja, alternativni metodi regrutovanja i različiti pokazatelji kvaliteta regrutovanja.

    U petom poglavlju, Selekcija kandidata, analiziraju se instrumenti koji se koriste u selekciji kandidata: instrumenti za prikupljanje biografskih podataka, instrumenti za prikupljanje podataka o sposobnostima i ličnim karakteristikama i intervju. Takođe se detaljno analizira proces socijalizacije i indikatori kvaliteta selekcije.

    U šestom poglavlju, Obuka zaposlenih, analiziraju se osnovne teorije učenja relevantne za proces obuke zaposlenih, osnovne faze u realizaciji obuke, načini organizovanja obuke i glavni pokazatelji kvaliteta obuke zaposlenih.

    U sedmom poglavlju, Ocenjivanje performansi zaposlenih, definiše se proces ocenjivanja performansi zaposlenih, vrste performansi, nosioci ocenjivanja, ciklus ocenjivanja, instrumenti i moguće greške u ocenjivanju.

    U osmom poglavlju, Razvoj zaposlenih, detaljno se analiziraju različiti pristupi razvoju zaposlenih, od tradicionalnih obrazovnih programa, preko procene razvojnog potencijala i sticanja radnog iskustva do interpersonalnih odnosa.

    U devetoj glavi, Sistem zarada, definiše se sistem zarada i njegovi elementi, analiziraju strateški izbori u kreiranju sistema zarada, aktivnosti na kreiranju i upravljanju zaradama zaposlenih.

    U desetom poglavlju, Zarade bazirane na performansama, analiziraju se osnovni oblici kratkoročnih i dugoročnih zarada baziranih na performansama.

    U jedanaestom poglavlju, Beneficije, analiziraju se različite vrste i oblici indirektnih (nenovčanih) oblika zarada kako u razvijenim zemljama, tako i u Republici Srbiji.

    U dvanaestom poglavlju, Radni odnosi i kolektivno pregovaranje, analiziraju se zakonski okviri radnih odnosa, sindikalno organizovanje zaposlenih, proces kolektivnog pregovaranja i implikacije sindikalnog organizovanja zaposlenih na menadžment ljudskih resursa.

    U trinaestom poglavlju, Napuštanje organizacije, detaljno se analiziraju oblici voljnog i nevoljnog izlaska iz organizacije i metodi upravljanja fluktuacijom zaposlenih.

    Više detalja

    Br.strana: 432

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: Ekonomski fakultet u Beogradu

    ISBN: 978-86-403-1159-5

    Šifra: 31253
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 432

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: Ekonomski fakultet u Beogradu

    ISBN: 978-86-403-1159-5

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.